Ännu fler böcker lästa

2013-06-26 10.50.31

Nu när sommaren är här och jag har en massa ledig tid, då läser jag mycket. Jag har läst ”Extra bekvämt på safariklubben” och den var lika mysig och bra som de andra i samma serie. Man vet verkligen vad man får när man läser dessa.

Jag har även läst ”Rabbit proof fence” som var på svenska trots titeln. Den handlade om tre tonårsflickor i Australien på 1930-talet. Flickorna är hanvblodsbarn, deras mammor är aboriginer och papporna var vita. Dessa barn skulle ”räddas” från aboriginernas liv och sättas i skola för att förbereda sig för sitt vita liv. Dessa tre flickor hinner inte mer än att komma till skolan förren de bestämmer sig för att rymma tillbaka hem. Det är en sträcka som tar dem tre månader att gå. Boken handlar mycket om deras väg hem såklart, men även en hel del om bakgrunden till detta. Jag tycker boken var bra, men den var lite väl kort. Man hade kunnat sätta sig in i handlingen mer om den hade varit lite mer omfattande.

Just nu håller jag på att avsluta en ännu bättre bok. Den handlar om en kvinna som gör världens livsresa. Hon har en mamma som knarkar och super och själv växer hon upp och börjar arbeta som hora och till slut blir hon läkare. En riktig resa med andra ord!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s