Smålandssemester

Nu har vi kommit hem från vår vecka i Småland. Det skulle finnas fiber i stugan, men tyvärr var indragningen av det försenat så jag har inte kunnat uppdatera något.

Stugan var ganska fin, men tyvärr lite dåligt städat. Det fanns en ganska stor pool till huset så vi har badat en hel del. Det har varit jättefint väder hela veckan. Sjön låg bara 400m bort, men tyvärr var det en stor hage med highland kettle ivägen. De skulle vara snälla sas det, men vi kände oss inte riktigt säkra. Vi badade i sjön ändå, för det fanns en badplats en liten bit bort.

IMG_5658 IMG_5659

Vi började veckan med att åka till Karlskrona. Det var roligt att återse staun 🙂 Vi käkade givetvis glass på Glassiären ( där det var världens längsta kö) och så åt vi lunch på Lennarts. Lite senare åkte vi vidare till Ronneby. Vi tittade lite i Brunnsparken och sen hade vi picknick utanför Gyllene Tider konserten. Det var en riktigt mysig dag.

IMG_5623 IMG_5619_2 IMG_5617 IMG_5608_2

Vi hyrde båt en dag och skulle ut och fiska. Det blåste lite för mycket så det blev ingen fisk. Erik fick ro för glatta livet för att vi skulle komma tillbaka till stranden. Siri var med i sin flytväst och hon var jätteduktig. Hon har även badat en gång, men det tyckte hon inte var någon höjdare. Hon var mest paralyserad och sen ville hon absolut upp på torra land igen.

Sen gjorde vi lite utflykter också. Vi åkte till Tingsryd som inte låg så långt ifrån stugan och så åkte vi till en bilkyrkogård. Det var ett ställe i skogen där en man hade startat en bilskrot för länge sen. Sen har man låtit bilarna ligga kvar i skogen och låtit naturen ta över. Där var bilar för 40- och 50-talet. Det var lite roligt att se, men inte optimalt att gå med Siri där eftersom det låg så mycket vasst skrot och glas överallt.

IMG_5696 IMG_5695 IMG_5677

På hemvägen passade vi på att hälsa på mamma och Jan som är på en camping vid Tydingesjön. Där badade vi, gick en promenad med hundarna och grillade korv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s