Myshelg vid Immeln

I helgen har vi varit vid sjön Immeln. Vår kompis Josefins farmor har en liten söt stuga där vi fick vara. Den låg jättemysigt, med bara ett par meter ner till vattnet. Intill den stora stugan (som inte var så stor) låg en liten stuga. Där sov vi. Vi åkte dit i fredags eftermiddag. Erik slutade tidigt, redan vid 11, så vi kom iväg ganska tidigt. Efter ett litet stopp på Emporia, för lite present-  och flipflopinköp for vi iväg. Det tog inte ens två timmar att komma dit.

På fredagen badade vi och det var fint väder. På kvällen grillade vi och satt ute tills myggen blev för jobbiga. Förrutom Josefin, Patrik och Theo så var även deras kompisar Magnus och Petra där. Siri var jätteduktig. Hon fick inte gå in i den stora stugan för farfarn är allergisk, men när vi var inne stannade hon snällt utanför. Hon gick runt lite för sig själv på tomten men aldrig några längre sträckor. Det är så skönt att man kan ha det så!

På lördagen var vädret inte lika bra. Det var lite molnigt och lite svalare. Det gjorde inget för vi kunde roa oss ändå. Erik fick äntligen fiska (han har velat göra det länge nu, men det har inte blivit av). Det fanns en liten båt som man kunde ro ut med. Så när Ricke kom så åkte de ut en sväng. Tyvärr blev det ingen fisk. När Elvin sov passade jag på att sitta och läsa lite i en solstol och bara ta det lugnt. Josefin och Petra var lite hurtigare och sprang en runda. På förmiddagen kom även Sandra och Magnus med deras söta dotter Elsa. Hon var två år och söt som en docka! På kvällen grillade vi igen och åt god pannacotta som Ricke hade gjort.

Elvin hade lite svårt att somna på kvällen. Eller rättare sagt, han somnade lätt, men sen vaknade han när vi skulle lägga oss. Det tog nog en timme innan han somnade om. På natten kom värsta åskvädret. Det blixtrade och dundrade som bara den! Jag och Erik vaknade såklart, men Elvin sov igenom det och Siri rörde inte en fena. Det höll säkert på i 1 1/2 timme.

På söndagen klarnade det upp och blev riktigt fint väder. Vi stannade kvar ända till tre och badade och tog det lugnt. Det var en riktigt mysigt och avkopplande helg med härliga människor!

2014-08-01 14.39.19 2014-08-02 16.17.12

Vi tog mest bilder med stora kameran så jag får nog göra ett bildinlägg lite senare!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s