Nu känner man att man lever

20.05. Lugnet sänker sig. Elvin har somnat för ett par minuter sen, Erik är iväg och kollar på fotboll och Siri snusar lugnt bredvid mig i soffan. Det betyder lite egentid, lyxigt 🙂

Nu har vi äntligen kommit igång på riktigt på jobb. Vi har träffat eleverna. Igår var det bara ett kort upprop, men idag hade vi de hela dagen. Det verkar vara ett gäng härliga ungar. Som jag misstänkte tycker jag att de är väldigt små. Jag måste tänka på att vara väldigt tydlig med allt och jag får lägga bort ironin och sarkasmen, för det fattar de inte! Det är lite annorlunda på högstadiet. Men jag tycker det känns mysigt att vara med så små elever för man får göra lite andra saker. I dag har vi haft lite samarbetsövning i form av en bilduppgift och så har de fått mycket information och gjort namnlappar. I den här åldern är det tydligen roligt att rita.

En händelse idag gjorde att jag verkligen kände att det var skillnad på högstadiet och mellanstadiet. Efter att de hade målat färdigt (och det gjorde de i stora grupper) skulle de städa upp och tvätta penslar och liknande. När alla var färdiga tyckte en lärare att det fortfarande var stökigt på toaletterna där de hade sköljt penslar. Han frågade om det fanns några frivilliga som kunde tänka sig att städa upp det sista. Flera elever räcker då upp handen, både flickor och pojkar! Hade jag frågat det på högstadiet hade jag inte fått några elever att ställa upp frivilligt! Det bådar gott det här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s